Magazinović-Vella

Predsjednik Malte snažno podržao evropski put BiH

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović boravi na Malti gdje kao predsjednik Komiteta za održivi razvoj Globalnog parlamenta za mir i toleranciju učestvuje u brojnim susretima i razgovorima u čijem fokusu je izgradnja mira i tolerancije u trenutnim, izazovnim, okolnostima.

Tim povodom, Magazinović je kao dio delegacije Globalnog vijeća za toleranciju i mir imao susret sa predsjednikom Malte George Vellom.

“Predsjednik Malte George Vella ukazao nam je čast primivši nas u svojoj rezidenciji. Ovaj čovjek mira i tolerancije, impresionirao me poznavanjem situacije u našoj regiji, a posebno u našoj zemlji.

U razgovoru koji smo vodili vrlo jasno mi je dao do znanja da kada je u pitanju pridruženje u EU ne trebamo sumnjati u podršku Malte kao članice Evropske unije, ali da i mi moramo konkretnim rezultatima pokazati da to želimo.” izjavio je Magazinović nakon susreta sa predsjednikom Malte iskazavši potpuno razumijevanje za velika očekivanja od novoformiranih vlasti, kako od strane građana Bosne i Hercegovine, tako i od međunarodnih partnera.

Pored predsjednika i brojni drugi zvaničnici Malte su iskazali podršku integracijskim procesima, između ostalih i predsjednik Parlamenta Malte Angelo Farrugia, ministar vanjskih i evropskih poslova i trgovine Ian Borg, kao i zastupnici u parlamentu ove zemlje.

U toku svog boravka Magazinović će imati brojne bilateralne susrete, a pozvan je i da se obrati u Parlamentu Malte i da govori na temu izgradnje mira i tolerancije u regiji koja obuhvata zemlje Mediterana, Srednjeg istoka i sjeverne Afrike. Osim toga, Magazinović će govoriti i na panelu o ulozi Evropske unije kao globalnog igrača u osiguranju mira u regiji Balkana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.