Predsjednik GO SDP BiH Tuzla Slađan Ilić susreo se sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom

U srijedu je u prostorijama GO SDP BiH Tuzla održan sastanak predsjednika GO SDP BiH Tuzla Slađana Ilića i Nj.E. ambasadora Johanna Sattlera, šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH.

Predsjednik Ilić je ovom prilikom uputio dobrodošlicu Nj.E. ambasadoru  Sattleru u Tuzlu, kao i u Gradsku organizaciju SDP BiH Tuzla , te ga je upoznao sa političkom situacijom kako u gradu, tako i u kantonu. Obzirom da je predsjednik Ilić delegat u Domu naroda Federacije BiH, ovom prilikom se razgovaralo o funkcionisanju i nadležnostima Doma naroda FBiH. Poseban akcenat u jučerašnjem razgovoru je stavljen na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim izmjenama Izbornog zakona, o Zakonu o porijeklu imovine kao i provedbi Strategije za borbu protiv korupcije TK, a koja je usvojena kada je Ilić bio na funkciji Predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom je dogovorena i buduća saradnja predsjednika GO SDP BiH Tuzla Slađana Ilića sa Nj.E. ambasadorom Johannom Sattlerom.