KO SDP SBK

Predsjednik Federacije BiH na američkoj crnoj listi – ko je sljedeći iz Srednjobosanskog kantona?

Američko Ministarstvo finansija je prije par dana na „crni“ spisak sankcionisanih osoba i organizacija u Bosni i Hercegovini dodalo prvog člana HDZ BiH, koji je do sada bio potpuno neopravdano zaboravljen i marginaliziran. Ovim je pokazala da je vladajuća trojka SDA-HDZ-SNSD potpuno jednaka u očima međunarodne javnosti za sve što se loše dešava u Bosni i Hercegovini – korupciju, siromaštvo građana, nacionalizam, kriminalne afere koje nemaju sudske epiloge i ekstremno velike redove pred stranim ambasadama, gdje građani ove zemlje očajnički žele da odu u zapadne zemlje u potrazi za boljim životom.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH u tehničkom mandatu već četiri godine, sankcionisan je jer je svjesno od 2019.godine kočio rad pravosuđa u F BiH neimenovanjem sudija Ustavnog suda F BiH. Ovo je upravo vrijeme najvećih korupcijskih afera u Bosni i Hercegovini, ali i nefunkcionisanja sudova, te se ova odluka američkog Ministarstva finansija nametnula kao logična, posebno kada se uzme u obzir da su prije njega sankcionisani i Gordana Tadić i Milan Tegeltija, za koje je američka administracija ocijenila sa su temelj nefunkcionisanja bosanskohercegovačkog pravosuđa. I upravo nam stranci moraju otvoriti oči i pokazati da problem našeg društva nisu nacionalizam i tenzije koje se stvaraju svake dvije godine – naš osnovni problem je korupcija i kriminal s kog se skreće pažnja pričom o tobožnjoj nacionalnoj ugroženosti. Marinko Čavara, koji je svečano dočekao osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, branit će se pričom kako su ga sankcionisali samo zato što je Hrvat. Neće biti problem njegov nerad u proteklih 8 godina, niti šta (ni)je uradio za svog mandata, nego upravo će kukati kako ga Amerikanci mrze zato što su Bošnjaci nalagali svega protiv njega. Ovog puta on se našao na listi i „probio“ je led – ko će biti sljedeći s našeg kantona uskoro ćemo vidjeti, a sasvim je sigurno da među SDA-HDZ klikom ima još puno kandidata za ovu „prestižnu“ listu.

Ali da je i Čavara bio svjestan šta mu se sprema i da je došao kraj njegove političke karijere najbolje govori činjenica da je prije desetak dana „uhvaćen“ kako u službenom vozilu i pod pratnjom, kući u Busovaču, prevozi suncobran. Valjda, kao u onom skeču iz Nadrealista, kad je skontao da se vlast mijenja, pokupio iz kancelarije sve što je on donio od kuće.

A vlast se u oktobru sigurno mijenja, i ovi iz HDZ-a i SDA to dobro znaju!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.