SDP Jablanica

Predsjedavajući nastavlja sa praksom kršenja Poslovnika o radu OV Jablanica

Općinski odbor SDP BiH Jablanica obavještava javnost da se i dalje nastavlja sa praksom kršenja Poslovnika o radu OV Jablanica. Najnoviji dokaz je Inicijativa Kluba vijećnika SDP BiH Jablanica o slanju materijala za sjednice Općinskog vijeća elektronskim putem koja je upućena predsjedavajućem Općinskog vijeća Jablanica prije tri mjeseca.

Treba napomenuti da su vijećnici SDP-a tražili da se ova Inicijativa uvrsti kao tačka Dnevnog reda i na Kolegiju Općinskog vijeća, kao i na samoj sjednici Općinskog vijeća što nije prihvaćeno.

Da li je razlog za ovakvo ponašanje načelnika Općine, Kolegija Vijeća i predsjedavajućeg Općinskog vijeća, što je ova prihvaćena Inicijativa potekla od SDP-a ? Možda i na ovaj način žele sakriti od javnosti da su prihvatili Inicijativu od onih „retrogradnih snaga”.

Vijećnici SDP BiH Jablanica će i dalje biti konstruktivna opozicija, koja će ukazivati na mnogobrojne propuste aktuelne vlasti i nuditi kvalitetna rješenja bez obzira što ih glasačka mašinerija SDA i njihovih satelita u OV Jablanica, neće prihvatiti.

Krajnje je vrijeme da aktuelna vlast počne primjenjivati i provoditi pozitivne zakonske procedure i propise, a ne izmišljati vlastite.