Saša Magazinović

Predložit ću legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe

Aktivnosti na legalizaciji marihuane u humanitarne svrhe bila je tema današnje konferencije za novinari u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović kazao je danas kako će predložiti legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.
Procjena je da se više od 10.000 građana liječi kanabisom.

– Konzumiranje kanabisa u druge svrhe ne želim komentarisati. Zašto o ovome pričamo ovdje, jer je ovo najviše zakonodavno tijelo. Zašto Parlament? Bolest ne bira, obolijevaju i u FBiH i u RS i u BD. Šta država radi – ništa. Šta je preporuka SZO? Da se omogući korištenje kanabisa u medicinske svrhe. Oboljeli građani su napravljeni od države kriminalcima. Ulje nabavljaju tamo gdje je legalno. Država pomaže crnom tržištu. Ako je istina da se u neke proizvode stavlja olovo da bi proizvod bio teži.

Neću reći da je država saučesnik u ubistvu, ali ako to kažem neću biti u krivu. Da li neko u vlasti i ko je dio organizovane kriminalne grupe koja ne dozvoljava da se postupi po preporukama SZO da bi se na crnom tržištu ostvarivao profit. Treba li da počnemo govoriti o imenima političara, doktora, policajaca, vjerskih službenika koji se liječe kanabisom, istakao je Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH.

Na kraju konferencije Magazinović je rekao da će, ukoliko ne bude odgovora iz Vijeća ministara BiH o ovoj temi, izaći javno s imenima ljudi koji ne omogućavaju liječenje uljem kanabisa bh. stanovništvu, a za sebe i svoje bližnje imaju tu mogućnost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.