Bradarić

Predložene izmjene zakona o prebivalištu i boravištu ne diraju prava povratnika

Odgađanje donošenja ovog zakona znači odgađanje pristupanja Evropskoj uniji. Rađen je po evropskim standardima, ne dira prava povratnika

Slika

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mehmed Bradarić kazao je danas Agenciji Fena da se nada da će biti potreban kvorum za održavanje nastavka sjednice tog doma zakazan za 6. februar. 

Govoreći o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, koji bi trebao biti razmatran na toj sjednici, Bradarić je kazao da je to zakon za koji je Ustavni sud rekao da nije ugrožen vitalni nacionalni interes. 

– Dakle, preskočena je ta osnovna prepreka. Ovo je zakon koji smo imali obavezu, to je naša odgođena obaveza iz sistema dokumenata. Dakle, ako hoćemo u EU moramo to uraditi. Odgađanje donošenja ovog zakona znači odgađanje pristupanja Evropskoj uniji. Rađen je po evropskim standardima, ne dira prava povratnika – kazao je Bradarić. 

Dodao je da niko ne može reći da ijedan član dira prava povratnika. 

Po njegovim riječima, ovaj zakon sprečava zloupotrebu. 

– Zloupotrebe je do sada bilo i čini mi se da bi ovaj zakon to trebao spriječiti – kazao je Bradarić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.