Enver Bijedić

Predizborni skup SDP-a Donji Vakuf u naselju Kamenjača

12. oktobra građani će se opredijeliti hoće li imati državu BiH, ili će pokleknuti pred destruktivnim napadima pojedinih političkih opcija koje žele rasparčati državu

Slika

Gost predizbornog skupa Općinskog odbora SDP-a Donji Vakuf, koji je organiziran u naselju Kamenjača, bio je federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić. 

On je kazao, između ostalog, da su oktobarski izbori važna prekretnica u životu svih stanovnika BiH. 

-12. oktobra građani će se opredijeliti hoće li imati državu BiH, ili će pokleknuti pred destruktivnim napadima pojedinih političkih opcija koje žele rasparčati državu. Mislim da ovi izbori trebaju da dokažu da smo svi za jednu cjelovitu BiH, u kojoj će biti pravde i poštenja, i u kojoj će živjeti svi narodi, bez obzira kako se oni zovu. Mislim da jedino takva BiH ima neku šansu – kazao je. 

Naglasio je, također, da SDP prvi put ulazi u predizbornu kampanju kao dio vlasti što ga "čini obaveznim da narodu pojasni šta je to učinio u protekle 3,5 godine“. 

-Ja ću se ograničiti na moje ministarstvo. Uradili smo više kilometara autoceste nego sve prethodne vlade zajedno. Znači, za ovih 15-20 godina prethodne vlade su napravile 37 kilometara autoceste, dok smo mi uradili 65 kilometara za nepune četiri godine. Izgradili smo i popravili magistralnih cesta i lokalnih puteva, također, više nego sve vlade zajedno. Stabilizirali smo Željeznice Federacije BiH, nismo privatizirali Telekom, BiH pošte prvi put posluju pozitivno. U tome su rezultati SDP-a – istakao je. 

Kantonalni ministar Senad Selimović govorio je o projektima koje će Vlada SBK-a realizirati u budućnosti na području donjovakufske općine. 

-Najveća snaga ovog grada je njegova omladina koja će, uvjeren sam, na izborima u oktobru glasati za kandidate SDP-a – naglasio je Selimović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.