KO SDP BiH Sarajevo

Predizborne laži o zapošljavanju

Upravo je SDA u posljednjih dvadesetak godina u crno zavila građane Kantona Sarajevo

Slika

Do koje mjere se može spustiti politička i stranačka pohlepa SDA za vlašću i manipulacijom građanima Kantona Sarajevo pokazuje i nedavna izjava predsjednika KO ove stranke,  Denisa Zvizdića, koji je najavio da će  SDA, kroz svoj izborni program, raditi na tome da  svaka porodica u Kantonu Sarajevo ima barem po jednoga zaposlenog.

Nažalost, nigdje se ne  navodi kako to u SDA misle i ostvariti, već se oslanjaju na to da će njihova izborna baza i ovoga puta pasti na lijepe riječi i da će povjerovati još jednom pokušaju manipulacije.

Upravo je SDA u posljednjih dvadesetak godina u crno zavila građane Kantona Sarajevo. Izborne rezultate uglavnom su postizali na osnovu floskula o tzv. ugroženosti nacionalnih i vjerskih prava i sijanju straha da će biti još gore ukoliko njihovi kadrovici ne budu sudjelovali u vlasti. Za to vrijeme uništena su komunalna preduzeća Kantona Sarajevo, infrastukura pretvorena u jad i bijedu iz koje se, bude li SDA i dalje odlučivala, godinama nećemo izvući.

Kroz njihovu vladavinu korupcija je postala gotovo pa bosanskohercegovački turistički „resurs“. SDA je u posljednjih dvadeset godina sarajevska kantonalna preduzeća pretvorila u privredni užas zapošljavajući rodbinu i prijatelje, gomilajući birokraciju, a radnike i njihove porodice pretvarali u socijalne slučajeve. Događanja u Kantonu Sarajevo, gdje upravo oni predvode parlamentarnu većinu, direktna je ilustracija na koji način stranka od floskula, prevara i laži, nastoji da se i narednom četverogodišnjem periodu domogne vlasti.

SDA je, da bi zaštitila svoje uglavnom korumpirane kadrove u svim segmentima vlasti, zaustavila sve reformske procese koje je pokrenuo SDP BiH. S novim lažnim obećanjima Kanton Sarajevo i Bosna i Hercegovina i dalje ostaje u društvenopolitičkom mraku iz kojega nema nikakva izlaza.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.