Tuzla

Predizborna zloupotreba imena Josipa Broza Tita

SDP BiH djeluje i uvijek će djelovati u duhu borbe za čovjeka, zajedništvo, razumijevanje i ravnopravnost, onako kako se uči iz Titovog djela i kako je jedino moguće i potrebno u zajedničkoj, evropskoj, razvijenoj državi Bosni i Hercegovini

Slika

Malo je stvari, koje u predizbornoij kampanji u našim uslovima mogu iznenaditi ili začuditi, a ipak se nađu oni koji i u tome uspiju. Ovog puta je to upotreba imena Josipa Broza Tita, koja ne samo da je na granici lošeg ukusa, već predstavlja klasičnu i nemoralnu zloupotrebu.

Nakon što je predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija na još jednom predizbornom skupu pomenuo Tita, čiju antifašističku i duboko humanu baštinu SDPBiH s ponosom nastavlja, reakcije i u dijelu medija, a i u preizbornim istupima drugih kandidata, opasno su se poigrale sa abecedom političke korektnosti. Osporavajući pravo SDP-u da podsjeti na svoju programsku i akcionu vezanost za Tita-antifašistu i Tita-graditelja humanog društva i odnosa, te reakcije – recimo nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mustafe Cerića – naprasno uočavaju da je u Titovo vrijeme bilo i dobrih stvari. Količina licemjerja i podilaženja glasačima, za koje zna kako se i danas odnose prema tom dijelu naše prošlosti, ovdje se pretvara u monetu za sticanja glasove, a ne u iskren i častan stav.

Još je ovakvih i sličnih primjera, prema kojima SDP BiH – kao jedina stranka u BiH koja od svog osnivanja ispisuje Titovo ime i djelo u svojim dokumentima – izražava duboku rezervu, odbijanje i prezir. I ide korak dalje, naročito u Tuzli i Tuzlanskom kantonu: SDP BiH djeluje i uvijek će djelovati u duhu borbe za čovjeka, zajedništvo, razumijevanje i ravnopravnost, onako kako se uči iz Titovog djela i kako je jedino moguće i potrebno u zajedničkoj, evropskoj, razvijenoj državi Bosni i Hercegovini.                                                                                                     

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.