GO SDP Bihać

Pred zakonom svi građani su jednaki, bez obzira na njihove imovinske kartone i članske kartice stranke

U ponedjeljak, 03.07.2017. godine nastavljena je 11. sjednica Gradskog vijeća Bihać na kojoj je najveću pažnju javnosti izazvala 12. tačka dnevnog reda, na kojoj se Gradsko vijeće trebalo da očituje o Inicijativi za izmjene Urbanističkog projekta „Dijela gradskog centra sa dijelom Trga Maršala Tita“ koju je uputio vijećnik vijećnik Stranke demokratske akcije Nedin Dedić u ime preduzeća „Elhana“ d.o.o. – „Bihaćka trgovina“ i HUT „Aduna“ d.d. Sa 10 glasova ZA, 11 PROTIV i 5 SUZDRŽANIH navedena incijativa nije dobila potrebnu većinu.

Obzirom da su gradske službe (građevinska inspekcija) ustanovile da podnosioci ove inicijative nisu poštivali izdate građevniske dozvole i time su svjesno prekršili akta o građenju i prostorni plan uvećavajući spratnost, odnosno površine svojih objekata, Klub vijećnika SDP nije podržao navedenu incijativu, iz jasnih razloga da primjena Zakona na teritoriji Bihaća ali i cijele BiH ne može se dovoditi u pitanje.

SDP je još jednom poslao snažnu poruku da svi oni koji krše zakone ove zemlje neće biti amnestirani od pravnih posljedica bez obzira o kome se radilo. Mi u SDP-u smo stava da upravo selektivna primjena zakona iz različitih društvenih oblasti odnosno „kastaški“ odnos pojedinaca u Bihaću, predstavlja jedan od raloga lošeg socio-ekonomskog statusa građana grada Bihaća.

Žaslosti činjenica da je klub vijećnika SDA dao jednoglasnu podršku onima koji su prekršili Zakon i zakonske procedure ove zemlje, pravdajući navedeno investicijama i zapošljavanjem, a samim tim pokazujući da štite interese investitora koji su bliski SDA stranci.

Svima je jasno da su nam investiticije i nova radna mjesta jedina formula za uspjeh kako bi očuvali naš grad i spriječili odlazak mladih ljudi, ali isto tako, kako bi poboljšali ekonomski status naših građana.
Oni investitori koji svjesno krše zakone ponašajući se kao da ti isti zakoni za njih ne vrijede nikad neće imati podršku SDP-a jer šalju poruku da da ne poštuju ni narod, a ni državu BiH.

Ovim putem poručujemo da je SDP-ova podrška Gradonačelniku Fazliću neupitna kada je u pitanju principijelna primjena zakona ove zemlje i borba protiv „privilegovanih“.
Pred zakonom svi građani su jednaki, bez obzira na njihove imovinske kartone i članske kartice stranke.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.