Dan nezavisnosti

Praznična čestitka premijera Nikšića

Duboko uvjeren da je sazrelo vrijeme da konačno i odlučno raščistimo sa onima koji ovu državu i njene poštene žele ljude iskoristiti samo za svoje lične ciljeve, čestitam vam Dan nezavisnosti/neovisnosti Bosne i Hercegovine”

Slika

Povodom 1. marta/ožujka, Dana nezavisnosti/neovisnosti Bosne i Hercegovine, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i svoje lično, čestitku građanima, u kojoj se kaže:

“Prošle su 22 godine od kada je na referendumsko pitanje ‘Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?’, ogromna većina Bosanaca i Hercegovaca odgovorila DA.

Uslijedile su četiri najkrvavije godine u njenoj historiji, ali je Bosna i Hercegovina sačuvana. No, njena izgradnja kao zemlje ekonomskog prosperiteta i socijalne pravde zadatak je koji još nije obavljen. O tome govore i zahtjevi obespravljenih radnika i građana koji žele domovinu u kojoj nema mjesta za kriminalce, već samo za one koji poštenim radom žele graditi i svoju i budućnost svoje zemlje.

To je zadatak čije izvršavanje pokazuje ko je za, a ko protiv vladavine zakona, ko je za izgradnju, a ko za rušenje države i njenih institucija. Kao i na referendumu prije 22 godine, tako je i danas velika većina građana na strani onih koji žele bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu, u kojoj će zakoni važiti jednako za sve.

Dragi Bosanci i Hercegovci!

Duboko uvjeren da je sazrelo vrijeme da konačno i odlučno raščistimo sa onima koji ovu državu i njene poštene žele ljude iskoristiti samo za svoje lične ciljeve, čestitam vam Dan nezavisnosti/neovisnosti Bosne i Hercegovine”, kaže se u prazničnoj čestitki premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.