Saša Magazinović

Pravosuđe očistiti od političkih i drugih uticaja

Predsjednik Glavnog odbora SDP BiH i državni poslanik Saša Magazinović je komentarisao situaciju u pravosuđu BiH. Na pitanje vjeruje li da je pravosuđe zaista najbolji dio bh. društva, kako je to pred novinarima izjavio predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, Magazinović je kazao:

„Prepotentna je to izjava koja pokazuje da upravo taj dio društva treba proći katarzu. Zašto najbolji dio društva po njemu nisu prosvjetni radnici, ljekari, rudari ili neko drugi?
Smatram da se sudovi i tužilaštva trebaju za početak službeno pozabaviti sami sobom, očistiti se od političkih i svakih drugih uticaja, vratiti povjerenje građana i tek će onda biti kredibilno da pomogne da naša divna zemlja postane i uređena država.“

(Izvor: Oslobođenje)

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.