Saša Magazinović

Pravobranilaštvo BiH iznijelo podatke o nezakonitom knjiženju državne imovine: Aktivna 402 predmeta

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović objavio je odgovor Pravobranilaštva BiH o nezakonitom knjiženju državne imovine.

Magazinović je Pravobranilaštvu Bosne i Hercegovine postavio pitanje koliko slučajeva knjiženja državne imovine na nivoe vlasti je do sada registrovano.

“Na pitanje Pravobranilaštvu BiH koliko je slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti zabilježeno, koliko u FBiH, a koliko u RS – odgovor je da su u Pravobranilaštvu aktivna 402 predmeta koja se tiču nezakonitog knjiženja državne imovine”, poručio je Magazinović.

Magazinović je poručio kako je poznato da je Ustavni sud BiH jasno rekao sve o državnoj imovini.

“Nekoliko puta. Bosna i Hercegovina je država, RS i FBiH su entiteti u državi, državna imovina pripada državi jednako kao što pripada i svakoj drugoj državi na svijetu. Drago mi je da je, nakon personalnih promjena, stigao odgovor Pravobranilaštva BiH”, dodao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.