OO SDP Novi Grad Sarajevo

Pravo glasa je i pravo osoba sa invaliditetom

Opće poznata je činjenica da svakodnevno samostalno kretanje osoba sa invaliditetom na području Općine Novi Grad Sarajevo za veliku većinu tih osoba predstavlja misaonu imenicu. Prateći tu činjenicu dolazimo i do zaključka da je ovim ljudima uskraćena mogućnost glasanja, a kako pravo glasa predstavlja osnovnu odliku demokratskog društva mi iz SDP-a, partije koja baštini istinske demokratske principe, te principe slobode, jednakosti i solidarnosti, prinuđeni smo reagirati, a naša reakcija je ispoljena u vidu inicijative koju smo uputili prema OV Novi Grad Sarajevo.

Poučeni negativnim iskustvima sa prethodnih izbora za Savjete MZ Općine Novi Grad, kada je jednom dijelu građana uskraćena mogućnost pristupa biralištima, a samim tim im je uskraćeno i pravo glasa, te su na taj način povrijeđena osnovna ljudska prava i dostojanstvo naših sugrađana, inicijativom tražimo od OV Novi Grad Sarajevo da se ovoga puta pravovremeno pristupi rješavanju tog problema, a sve s ciljem kako na narednim Općim izborima, koji će se održati 7. oktobra 2018., ne bi dolazilo do sličnih situacija i kako bi naši sugrađani mogli ispuniti svoju građansku dužnost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.