OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje

Pravdu ćemo tražiti na Vrhovnom sudu BiH

Klub SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje je na početku same sjednice predložio izmjenu i dopunu dnevnog reda, odnosno skidanje 11.tačke pod nazivom PRIJEDLOG ODLUKE O ODOBRAVANJU PROVEDBE POSTUPKA PROMETA NEKRETNINE OZNAČENE KAO K.Č.1293/10 K.O. SP_GORNJI VAKUF.

Ova tačka podrazumijeva prodaju zgrade bivšeg OPĆINSKOG KOMITETA Gornji Vakuf, koja se nalazi preko puta Doma zdravlja.

Naime, Općinsko vijeće koje predvodi SDA i HDZ glasali su protiv našeg prijedloga i podržali da Odluka ide na dnevni red. Kao moralan i savjestan Klub vijećnikan, a na ime građana naše općine odlučili smo da ne učestvujemo u nelegalnim političkim aktivnostima koji predvode vladajuća koalicija SDA-HDZ, te smo napustili današnju sjednicu.

Važno je napomenuti da je u ranijem vremenskom periodu Odluka o prepisu zgrade bivšeg Općinskog Komiteta pod općinsku pala na Sudu Bugojno, gdje je donešen jasan zaključak da nekretnina pripada Općinskom Komitetu kojem je jedni pravni nasljednik SDP BiH.

Međutim, naša općina na čelu sa načelnikom Čauševićem i dalje nije odustala od svojih stranačkih interesa, te je postupak prepisa iste pokrenula na Kantonalnom sudu SBK/KSB, gdje je donesena klasična politička Odluka protiv SDP BiH u korist stranačkih i rodbinskih interesa familija Čaušević-Milanović.

Vođeni dosadašnjim negativnim iskustvom i postupcima stranačkih čimbenika gdje je naša općina u više procesa zloupotrijebila položaj i zakonodavno tijelo (vijećnike u općinskom vijeću SDA-HDZ), te donosila nelegalne Odluke o prodaji nekretnina na štetu naših građana.

Kao primjer navodimo slučajeve Delać, Vukadin i Gudić. U ovim slučajevima općina je isplatila preko 160 000 KM iz Budžeta ( novcem građana naše općine) stvarnim vlasnicima nekretnina, dok u slučaju „Gudić“ vlasnici izgrađenih nekretnina nisu dobili Gruntovni upis zbog postupka na sudu.

Mi u SDP-u nećemo odustati od građanske borbe i imovine koja pripada nama, te ćemo pravdu tražiti na Vrhovnom sudu BiH.

Spremni smo se boriti ne samo u BiH, već ako treba na Evropskom sudu za pravdu!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.