Demanti

Pozivamo tužilaštva da spriječe Fadila Novalića i SDA da preko “Krivaje” ukradu pet miliona KM

U interesu javnosti dužni smo demantirati i dokumentirati laži Stranke Draganove akcije, o navodnom kriminalu SDP BiH u vezi sa firmom “Krivaja” Zavidovići. Ova firma, zajedno sa stotinama drugih, opustošena je isključivim radom i pregalaštvom stotina kriminalaca sa članskom kartom SDA. Kriminal u i oko “Krivaje” u potpunosti je osmišljen i proveden u režiji SDA i njenih tajkuna, a traje i danas. U njemu sada učestvuje federalni premijer Fadil Novalić i drugi moćnici iz SDA.

Podsjećamo SDA da je njihova Vlada koju je vodio Nedžad Branković 2008. godine formirala firmu “Krivaja 1884” sa privatnom firmom “Ferimpex”, u koju su onda nezakonito upumpali milione KM iz budžeta FBiH i budžeta Zeničko-dobojskog kantona. Sve vrijeme rada “Krivaje 1884”, nisu plaćani porezi i doprinosi, te je ova firma ostala dužna milione KM po različitim osnovama, a nikada nije formalno ni registrovana!? To potvrđuje nalaz revizije “Krivaje 1884” koju je uradio Dervi d.o.o. Jajce, angažovan od strane Vlade SDA-ovca Mustafe Mujezinovića, iz koje je vidljivo da je iza Krivaje 1884. ostalo oko 35 miliona KM duga po različitim osnovama, što dostavljamo u prilogu.

Novalić i SDA sada otvoreno lažu i ovu prevaru nazivaju dobrim poslom.

Firma “Ferimpex” u aprilu 2011. godine Vladi FBiH čije vođenje je SDP preuzeo mjesec dana ranije, dostavlja dopis kojim raskida ugovor o formiranju “Krivaje 1884”, a dokaz tome dostavljamo u prilogu.
Vladi FBiH tada se ostavlja milionski dug, dvije hiljade radnika ostaje na ulici, a odmah potom je nad “Krivajom” otvoren stečaj, koji traje i danas. Sada premijer Novalić javno tvrdi kako je Vlada FBiH raskinula ugovor. On na taj način svjesno pogoduje “Ferimpex-u” koji tužbom još od 2011. godine pokušava naplatiti najmanje pet miliona KM iz budžeta FBiH, upravo tvrdeći da je Vlada raskinula ugovor.

Novalić i SDA sve ovo jako dobro znaju jer su na minderima, sve su prilike, dogovorili raspodjelu ovog novca kada ga ukradu iz budžeta. Dakle, sve upućuje da cilj Novalića i kriminalne grupe okupljene oko SDA mindera jeste dovesti do gubitka ovog spora, kako bi onda između sebe podijelili ovaj novac. Tome u prilog ide i svjesno urušavanje Pravobranilaštva FBiH kojeg sistematski provodi aktuelni saziv Vlade. Ovo potvrđuje i pokušaj Novalića da u Pravobranilaštvo FBiH imenuje suprugu svog savjetnika.

Vlada FBiH koju je vodio Nermin Nikšić, a potom i SDP , o svemu ovome podnijeli su više krivičnih prijava.

Pozivamo tužilaštva da reaguju, kazne počinjeni i pogotovo spriječe novi kriminal SDA-ovaca, koji se decenijama nekažnjeno bogate na uništavanju života hiljada ljudi.

Imovina “Krivaje” 2014. godine ortačkoj grupi prodata je u stečajnom postupku, sa čim Vlada FBiH nije imala nikakve veze, jer taj postupak vodi sud i stečajni upravnik. Vlada je tada vodila politiku da novi kupci osim imovine preuzmu i sve radnike, na što nisu bili dužni u postupku stečaja, te da izmire dug Razvojnoj banci FBiH prije nego se upišu kao vlasnici imovine. Ovaj proces je trebala nastaviti provoditi i nadgledati Novalićeva Vlada koja to nije uradila.

Također, Vlada Nermina Nikšića se obavezala da će radnicima “Krivaje” uvezati staž, što osim što je obaveza Vlade, jeste bila i ostaje jasna politika SDP BiH prema svim radnicima sa ovim problemom.

Pozivamo stoga SDA da se sakriju u mišiju rupu kada spominju “Krivaju”, a pogotovo kada svoj kriminal fakturišu SDP-u.

Trenutno rukovodstvo SDA proizvod je dvije decenije sistemske korupcije i pljačke svih resursa ove države.

Ipak njihovo vrijeme je pri kraju, a kada SDP BiH u oktobru dođe na vlast počinje totalna primjena Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

Dokumente možete preuzeti OVDJE.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.