KO SDP BiH Tuzla

Pozivamo sve stranke sa područja TK da se uključe u sprečavanju novog šljačišta na PK Šićki Brod

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla, poziva sve stranke sa područja Tuzlankog kantona da se bez politizacije uključe u sprečavanje novog šljačišta na PK Šićki Brod.

Mi u SDP-u smatramo da je novo šljačište na pomenutoj lokaciji pogubno po zdravlje velikog broja stanovnika Tuzlanskog kantona, a posebno ovo odlaganje šljake bi ugrozilo život u okolnim naseljima.

Neometana infiltracija površinskih i podzemnih voda, nedostatak površinske zaštite od dizanja prašine i zagađivanja vazduha, kontaminacija vode i tla teškim metalima, pa čak i nedovoljna ispitanost radioaktivnosti šljake samo su neke od opasnosti koje vrebaju ukoliko se novo sljačište pojavi na PK Šićki Brod.

Novo šljačište nije obuhvaćeno prostornim planom, i vjerujemo da postoje druge lokacije koje su pogodne za odlaganje šljake iz obližnje TE Tuzla.

Pozivamo i Elektroprivredu BiH da ponovo razmotri ovu odluku i pristupi prvo saniranju postojećih deponija u skladu sa svim propisanim normama, a pogotovo u saradanji sa strukom i lokalnim vlastima, te da se uradi studija koja će zadovoljavati sve ekološke i druge standarde.

Ne želimo da se ekološko pitanje i zdravlje građana Tuzlanskog kantona uvede u neko političko pitanje, želimo transparentno raditi na podizanju nivoa standarda okoliša kako bi imali pravilan pristup prema budućim generacijama.

Naši prijedlozi okolinskih rješenja na kojima insistiramo su usmjereni u pravcu komparativnih prednosti, aktiviranju neiskorištenih potencijala kojima raspolažemo, a sve u svrhu dobrobiti građana Tuzlanskog kantona pa tako i Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.