Pozivamo SDA da podrže prijedlog SDP BiH o obustavi isplate naknada za odvojeni život

Stranka demokratske akcije nastavlja sa manipulacijama i obmanama javnosti kada su u pitanju povećanja naknada zvaničnicima u FBiH. Administrativna komisija Doma naroda Parlamenta FBiH nije mogla donijeti odluku da se naknada za odvojeni život poveća sa 600 na 800 KM bez glasova njenih članova koji dolaze iz SDA.

Saopštenje SDA kojim se potez delegata iz SDA naziva sramnim, uvreda je za sve građane FBiH koji se na ovaj način prave budalama. Podsjećamo da je Vlada FBiH koju vodi SDA istu naknadu još 2015.godine sa 1 KM povećala na 300 KM. Tada, kao ni danas,  to za SDA nije bilo sramno.

Pozivamo SDA da konačno prekine svoju bahatu politiku konstantnog povećavanja svih naknada javnim dužnosnicima,  te da podrži izmjenu zakona koju će predložiti SDP i kojom će se isplata ovih naknada odmah obustaviti. Do sada je SDA uvijek odbijala podržati ovakav zakon te se nadamo kako su, obzirom na javno iskazanu sramotu zbog posljednjeg povećanja naknada koju su sami izglasali, konačno promjenili svoju politiku.