Pozivamo SDA da podrže prijedlog SDP BiH o obustavi isplate naknada za odvojeni život

Stranka demokratske akcije nastavlja sa manipulacijama i obmanama javnosti kada su u pitanju povećanja naknada zvaničnicima u FBiH. Administrativna komisija Doma naroda Parlamenta FBiH nije mogla donijeti odluku da se naknada za odvojeni život poveća sa 600 na 800 KM bez glasova njenih članova koji dolaze iz SDA.

Saopštenje SDA kojim se potez delegata iz SDA naziva sramnim, uvreda je za sve građane FBiH koji se na ovaj način prave budalama. Podsjećamo da je Vlada FBiH koju vodi SDA istu naknadu još 2015.godine sa 1 KM povećala na 300 KM. Tada, kao ni danas,  to za SDA nije bilo sramno.

Pozivamo SDA da konačno prekine svoju bahatu politiku konstantnog povećavanja svih naknada javnim dužnosnicima,  te da podrži izmjenu zakona koju će predložiti SDP i kojom će se isplata ovih naknada odmah obustaviti. Do sada je SDA uvijek odbijala podržati ovakav zakon te se nadamo kako su, obzirom na javno iskazanu sramotu zbog posljednjeg povećanja naknada koju su sami izglasali, konačno promjenili svoju politiku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.