Pozivamo pravosudne organe na prinudnu naplatu dugovanja prema BHRT-u

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zahtijeva od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da odmah krene u rješavanje problema finansiranja Javnog RTV servisa.

Evidentno je da Vijeće ministara nije poduzelo nikakve mjere na sanaciji stanja u ovoj instituciji i sprječavanju blokade računa, zbog čega su neizvjesne sudbine više od 800 radnika.

SDP BiH će u parlamentarnoj proceduri pokrenuti pitanje stanja na BHRT-u, te ćemo tražiti odgovore od nadležnih organa o svom postupanju.

Jasno je da je BHRT u trenutnu poziciju doveden smišljenim antidržavnim djelovanjem političkih faktora koji već desetljećima rade na onemogućavanju stabilnog finansiranja državne televizije.

Prije svega, radi se o političkim strukturama u RS i njihovim saveznicima u Federaciji BiH sa kojim zajedno čine sve kako bi urušili sve značajne državne institucije

RTV sistem BiH uspio je opstati i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu uz gotovo nemoguće uslove rada, posebno u opkoljenom i svakodnevno granatiranom Sarajevu, a njegov rad danas, u 21. vijeku i mirnodopskim uslovima, ozbiljno je doveden u pitanje.

S obzirom da prema Javnom RTV servisu postoje milionska dugovanja entitetskog emitera, pozivamo pravosudne organe da bez odlaganja poduzmu mjere prinudne naplate.

Uzimajući u obzir da je stabilno finansiranje Javnog RTV servisa jedan od uslova za pristupanje EU u okviru 14 preporuka Evropske komisije, neshvatljiva je potpuna ravnodušnost vlasti.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.