SDP BiH Tešanj

Pozivamo MUP da ispita navode iz Saopćenja SDA

Zbog istinitog i objektivnog informiranja javnosti, smatramo potrebnim reagirati na najnovije Saopćenje SDA Tešanj.

Iznenađeni smo drskošću i bezobrazlukom vladajuće SDA stranke Tešanj koja u svom zadnjem Saopćenju http://www.sdatesanj.ba/blog.php?posts_id=525 pokušava, njima dobro poznatim metodama, zaustaviti proces demokratizacije i neminovne pobjede ujedinjene opozicije na Lokalnim izborima 2016. godine u Tešnju.

Naime, u svom Saopćenju SDA ističe da se na Općinsku izbornu komisiju Tešanj vrši pritisak i time narušavaju demokratski procesi.
Metodi zastrašivanja, pozivanja na „informativne kafe“ nisu svojstveni SDP-u u Tešnju, već upravo vladajućoj SDA Tešanj, i o tome svi na prostoru općine Tešanj veoma dobro znaju, ali veliki broj građana iz straha, gubitka posla, stečenih pozicija i sl. već godinama šuti o tome.

I Saopćenje je znak panike koja vlada u vladajućoj SDA, a pokušaj da za predsjednike Biračkih odbora instališe što već broj svojih predsjednika, što joj je i uspjelo u prvoj namjeri, govori samo po sebi, a samim tim i povlači odgovor ko to vrši pritisak na OIK Tešanj.
Posebno, ovu tvrdnju potvrđuje da se vječiti koalicioni, uvijek udružuju kad se osjete ugroženi zbog gubitka pozicije, HDZ i SDA od devedesetih se „odlično razumiju“ pa makar i na štetu bh građana i Bosne i Hercegovine. Zadnji takav primjer „ljubavi“ je dodjela HDZ-ovi pozicija u Biračkim odborima SDA-u.

I samim letimičnim pregledom Rješenja o imenovanju biračkih odbora za redovno glasanje, glasanje u odsustvu i lično na području općine Tešanj broj: 01-26/16 od 30.8.2016. godine (PRILOG) može se primijetiti da je istim imenovano preko 25 predsjednika Biračkih odbora koji su istaknuti aktivisti SDA.

Tražimo od MUP-a da HITNO reaguje po Saopćenju SDA, kako bi se ispitali navodni pritisci na Općinsku izbornu komisiju Tešanj, a od Općinske izborne komisije Tešanj zahtjevamo da se javno oglasi o navodnim pritiscima na njih.

Ovim putem želimo da istaknemo korektan odnos sa Općinskom izbornom komisijom Tešanj, te želimo istaći da u prvobitnom imenovanju predsjednika u Biračkim odborima SDP nije oštećenj, ali jesu neke druge stranke i nezavisni kandidati, što je neprihvatljivo, ako već želimo da govorimo o demokratizaciji društva i fer i korektnoj izbornoj kampanji (PRILOG Prigovor SDP-a), te da je prijedlog SDP-a da se broj predsjedničkih mjesta podjeli ravnomjerno.
SDP je samo iskoristio pravni lijek i uputio Prigovor Općinskoj izbornoj komisiji Tešanj, što je SDA kvalifikovala kao pritisak.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.