SDP BiH Jablanica

Pozivamo menadžment JP Elektroprivreda BiH da javnosti ponudi odgovore

Tokom proteklih mjesec dana svjedočili smo izuzetno niskom nivou vodostaja Jablaničkog jezera, usljed kojeg je prema procjeni stručne javnosti u našoj zemlji došlo do poremećaja ekosistema jezera.

SDP BIH Jablanica izražava duboku zabrinutost ovakvim postupanjem JP Elektroprivreda BiH, te stoga a u interesu javnosti od menadžmenta JP Elektroprivreda BIH očekuje brzu reakciju koja će podrazumijevati odgovore na ključna pitanja koja su uznemirila bh. Javnost, a posebno javnost općina koje gravitiraju jezeru.

Zašto je došlo do enormnog ispuštanja vode, odnosno kakve su posljedice po biljni i životinjski svijet i cjelokupni ekosistem Jablaničkog jezera. SDP BIH Jablanica poziva menadžment JP Elektroprivreda BIH da javnosti ponudi odgovore, kao i mjere kako bi se stanje što prije saniralo, a nadležne institucije pozivamo da u okviru svojih nadležnosti utvrde eventualnu krivicu.