SDP BiH Ilidža

Pozivamo građane da učestvuju u javnim raspravama o Budžetu Općine Ilidža za 2017.god.

Prva sjednica OV Ilidža održana 8. decembra je obilježena raspravom o Nacrtu budžeta Općine Ilidža za 2017, Izvještaju JP Ilidža d.o.o. o utrošku sredstava subvencije javnim preduzećima u iznosu od 100 000 KM i Prijedlogu odluke o visini novčane naknade za neprofesionalno obavljanje funkcije zamjenika predsjedavajućeg OV Ilidža.

Klub vijećnika SDP-a BiH je izrazio svoja vijećnička pitanja i inicijative, kao i svoje stavove o Nacrtu budžeta Općine Ilidža za 2017.god. Klub je između ostalog predložio da se povećaju novčana izdvajanja za liječenje teško oboljelih lica, da Općina sufinansira djelovanje Dnevnog centra za djecu sa invaliditetom (Osmijeh nade), da se oformi i budžetom finansira Fond za mobilnost učenika i studenata, te da se konačno odblokira njihova stara inicijativa o saradnji sa  Sarajevo film festivalom, odnosno da se projekcije filmova s tog Festivala organizuju na ilidžanskoj Ljetnoj pozornici.

Samir Avdić, vijećnik SDP-a BiH, imao je primjedbe na dosadašnju praksu na javnim raspravama o Nacrtu budžeta Općine Ilidža. Avdić je apelovao na općinsku vlast da animira građane na učestvovanje u javnim raspravama, a ne da one budu prilika za monolog odnosno „one man show“ nastup načelnika Senaida Memića, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Ključno je da građani imaju priliku da izraze svoje stavove o tome kako bi trebalo trošiti njihov novac, mišljenja je bio Avdić. Upitao je i da li nacrtom Budžeta predviđeno povećanje finansijskih sredstava za prijem novih novih zaposlenika u Općini iako je Načelnik više puta govorio da ih ima viška.

Vijećnici SDP-a BiH su bili suzdržani prilikom glasanja o Izvještaju JP Ilidža d.o.o. o utrošku sredstava subvencije javnim preduzećima u iznosu od 100 000 KM jer isti nije bio razmatran odnosno izglasan od strane Nadzornog odbora preduzeća.

Prijedlog Odluke o stipendiranju talentovanih učenika i studenata za školsku godinu 2016/2017. je SDP BiH podržao, ali nije podržao predloženu visinu novčane naknade zamjenika predsjedavajućeg iz razloga što nije uskađena sa njegovim statusom kao neprofesionalnog zamjenika – prijedlog Kluba vijećnika SDP-a BiH je bio da se taj posao obavlja volonterski.

OO SDP BiH poziva građane i građanke Ilidže da se kroz javne rasprave aktivno uključe u proces kreiranja budžeta Općine Ilidža za 2017.god. Klub vijećnika SDP-a stoji na raspolaganju svim Ilidžancima i Ilidžankama, te ih poziva da svoje prijedloge u vezi sa budžetom pošalju na adresu oo-ilidza@sdp.ba.

JAVNA_RASPRAVA

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.