Pozivamo Dom naroda FBiH da zakonom zamrzne isplatu naknada za odvojeni život

Socijaldemokratska partija BiH poziva delegate Doma naroda Parlamenta FBiH da na današnjoj sjednici podrže izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH, kojim bi se zamrznula isplata naknada za odvojeni život.

Usvajanjem ovog Zakona naknade za odvojeni život prestale bi se isplaćivati ministrima, zastupnicima, delegatima, predsjedniku i potpredsjednicima FBiH, kao i savjetnicima imenovanim u ove institucije.

Obustava ovih naknada trajala bi sve dok prosječna plaća u FBiH ne dostigne iznos od 1.200 KM, a Zakonom je predviđeno i vezanje iznosa ovih naknada za iznos osnovice za obračun plaća u skladu s ovim Zakonom, koja u ovom trenutku iznosi 315 KM, i to na način da ove naknade ne smiju biti više od ovog iznosa, kada i ako ponovo budu isplaćivane.

Usvajanjem predloženih izmjena i dopuna Zakona o plaćama u organima vlasti FBiH, ostvarile bi se uštede od minimalno milion KM na godišnjem nivou.

Nema nikakvog razloga da se ovaj zakon ne usvoji danas u formi prijedloga, a svaki pokušaj da se procedura usvajanja ovog zakona razvuče SDP neće prihvatiti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.