Imamović

Pozivam sve u SDP-u da članstvo izabere novo rukovodstvo!!!

Jasmin imamović, gradonačelnik Tuzle i jedan od rijetki istinskih autoriteta u SDP-u; u iscrpnom intervju je elaborirao svoje zalaganje za unutrašnju demokratizaciju partije i pojasnio šta to zapravo znači.

Slika

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, u svome intervjuu u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, na Face TV, kritički je govorio o trenutnom stanju u SDP-u i šta treba da se radi. Bacio je rukavicu svim svojim stranačkim kolegama, objavio da će i on biti kandidat za predsjednika i pozvao ih na direktne izbore za novo rukovodstvo SDP-a

Jasmin imamović, gradonačelnik Tuzle i jedan od rijetki istinskih autoriteta u SDP-u; u iscrpnom intervju je elaborirao svoje zalaganje za unutrašnju demokratizaciju partije i pojasnio šta to zapravo znači. Govorio je slabostima SDP-a u proteklim godinama, a koje on označava kao autoritarni period vladavine Zlatka Lagumdžije. Za njega prijedlog da svi članovi stranke biraju budućeg predsjednika nema alternative, a članstvo bi trebalo da odlučuje i o drugim strateški važnim pitanjima za ovu političku stranku. 

„Neću biti kandidat za  privremenog predsjednika. Ali, ako pormjenimo Statut i bude dobra atmosfera, borit ću se za mjesto predsjednika na redovnom kongresu. Ja sam navikao da se takmičim na direktnim izborima i uvijek sam do sada te bitke dobivao. A zašto ne bi i Bogić Bogičević bio kandidat za predsjednika? Ili, recimo Nijaz Skederagić, Ante Domazet ili Nermin Nikšić i mnogi drugi? Ko god bude izabran na demokratskim izborima, bit će to dobro za SDP ali i za BiH kao državu. 

Objasnio je i svoj sukob sa Lagumdžijom na sjednici Predsjedništva SDP-a:

–   Jesam reagirao burno. Pretjerao sam jer sam izjavio kako Lagumdžija ne treba više nikome i nikada da se ponovi i uporedio to sa Srebrenicom. A rekao sam to u ljutnji jer je on kritikovao SDP u Tuzli. A ja sam jedan od čuvara Tuzle i njen gradočelnik, a Tuzla je danas i dalje srce socijaldemokratije u BiH.  

Imamović kaže i da su Denis Bećirević i Slaviša Šućur ljudi bez mrlje i da su dobri kandidati. Na pitanje da li je Hamdija Lipovča dobar kandidat, Imamović odgovor je bio kratak:

-Ne!

Zanimljivo je da je na telefonskom glasanju publike FACE TV najviše glasova kao mogući predsjednik SDP-a dobio upravo Jasmin Imamović. TV intervju tuzlanskog gradonačelnika, smatraju simpatizeri SDP-a, jedan je od onih koje bi čitavo članstvo ove partije moralo pogledati.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.