Vojin Mijatović

Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od SDA i SNSD-a, da razmisle o svojim budućim odlukama

Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem, tvrdi danas Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine.

Mijatović navodi kako je predugo u politici i ima “sasvim dovoljno godina i iskustva da mogu napraviti procjenu”:

Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD (Savez nezavisnih socijaldemokrata, op.pr.) i drugog koji vodi SDA (Stranka demokratske akcije, op.pr.). Ovih dana će biti intenzivirano i uslijedit će sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje.“

Mjesecima se, dodaje on, “pravi priprema u medijima kako su s jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a s druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada”.

Naravno ovo je sve brutalna laž i zloupotreba naroda, građana, države za radi ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije. Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smjeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu s mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se brutalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario! Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dvije strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi”, upozorio je Vojin Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.