Reagovanje Vedrana Kasera

Pozivam sve građane da ne nasjedaju na trikove političkih mešetara

Svaki događaj, kod nas u Bosni i Hercegovini, politički lešinari, a poneki i „narodni analitičari, komentatori“, nastoje koristiti za dodvoravanje svojoj izbornoj, glasačkoj mašineriji.

Tako i, prije, i sada, sudske presude ocjenjuju po onoj, je li „naš“ ili je „njihov“ što je zaživjelo zahvaljujući monolitnim etno političkim strankama.

SDP BiH je rezidentno protiv tih politika, politika podjela, po bilo kom osnovu, osim na dobre i loše ljude.

Ja kao Hrvat po rođenju, (i opredjeljenju), prihvatio sam političko-programska načela socijaldemokratije i SDP BiH i pored pritisaka da se svrstam u „svoje“.

Ovo pišem ponukan izjavama čelnika HDZ BiH i još ponekih „velikih“ nacionalnih dušebrižnika povodom potvrđene presude čelnicima tzv Herceg Bosne, kako je to presuda hrvatskom narodu i Hrvatima u BiH i pored toga što javnost i pravni autoriteti odbacuju osudu naroda i utvrđuju individualnu odgovornost osuđenih.

Ne prihvatam, kao i puno mojih sunarodnika Hrvata, pa i političkih stranaka sa hrvatskim predznakom, ni odgovornost ni krivicu ljudi koji su počinili zločin nad nehrvatima, ali i samim Hrvatima, svojom politikom u cilju zaokruživanja etnoteritorija i vanustavnog djelovanja na štetu svih bh građana, pa i onih, koje, navodno, štite.

Svakom, kao i meni osobno, mora biti jasno da je sve u svrhu zaštite svojih osobnih pozicija i materijalnog profita, ostanka na vlasti.

Pozvao bih sve građane da ne nasjedaju na, već viđene, trikove političkih mešetara, nego da se usmjerimo na izgradnji civiliziranog Društva i jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine za sve nas.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.