Zlatko Lagumdžija

Pozivam na konstruktivno rješenje u povodu sastanka Strukturiranog dijaloga

ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija očekuje da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda kaže koji je to tačno „niz neistinitih informacija koje su nakon tematske sjednice Vijeća ministara BiH iznijeli u medijima dužnosnici SDP BiH.“

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija očekuje da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda kaže koji je to tačno „niz neistinitih informacija koje su nakon tematske sjednice Vijeća ministara BiH iznijeli u medijima dužnosnici SDP BiH.“ 

– Da li je neistina da su na prijedlog ministara iz reda SNSD-a, predsjedavajući i ministar iz reda HDZ-a BiH podržali odluku da se sedmi sastanak o Strukturiranom dijalogu o pravosuđu zakazan za 29.04.2014. godine u Briselu odgodi? – pitanje je koje upućuje Lagumdžija.

Istovremeno, on očekuje odgovor na pitanje – Da li je neistina da među glasovima koji su podržali prijedlog ministara iz reda SNSD-a, ima glasova ministara iz reda HDZ-a BiH, a nema glasova ministara iz reda SDP-a BiH ili nešto treće… 

Lagumdžija poziva predsjedavajućeg Bevandu da konstruktivno pristupi ovom problemu kako bi se riješio na način "da on da ovlaštenje ministru pravde BiH Bariši Čolaku da se odazove jučerašnjem ponovljenom pozivu predstavnika Evropske komisije i prisustvuje sedmom sastanku Sturkturiranog dijaloga o pravosuđu 29.04.2014. godine u kapacitetu ministra pravde BiH, kao što je prisustvovao i prethodnim sastancima, a za koji je poziv poslan krajem prošlog mjeseca".
 
– U najmanju ruku smatramo licemjernim da se tzv. “prethodna pitanja” koja predsjedavajući Bevanda spominje u svome saopćenju rješavaju uoči sedmog sastanka o Strukturiranom dijalogu o pravosuđu, nakon što je održano šest sastanaka bez da je iko tražio da se riješe ova “prethodna pitanja” – izjavio je Lagumdžija.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.