Zaimović-Uzunović

Pozivam građane BiH da zajedno radimo da ne bude napada pasa-lutalica

Po njenim riječima, upozoravala je i obrazlagala da ukoliko se predložene izmjene Zakona ne usvoje u hitnoj proceduri problem napada opasnih, sterilisanih pasa će postati naše goruće pitanje

SlikaU gradovima BiH svakodnevne su pojave napada čopora pasa na djecu, osobe starije dobi i žene. Iz raspoloživih informacija jasno se vidi da broj napadnutih i povrijeđenih osoba vrtoglavo raste – navodi u saopćenju zastupnice SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermina Zaimović-Uzunović.

Ona dodaje da vlast na lokalnom nivou nije provela Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja usvojen u Parlamentu BiH 2009. godine.

– Kao zastupnica u parlamentu BiH osjećala sam obavezu i odgovornost da se u domenu svojih nadležnosti angažiram da se problem pasa-lutalica riješi. Zato sam predložila izmjene Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja kojim bi se riješio ovaj, za građene važni problem – navodi Zaimović-Uzunović.

Po njenim riječima, upozoravala je i obrazlagala da ukoliko se predložene izmjene Zakona ne usvoje u hitnoj proceduri problem napada opasnih, sterilisanih pasa će postati naše goruće pitanje.

Nažalost, ističe ona, procedura u vezi s usvajanjam zakona nije se završila do kraja mandata ovog saziva parlamenta, a "problem je narastao do te mjere da je ograničeno kretanje, a da se građani ne smiju ni braniti od krvoločnih divljih životinja jer će završiti u zatvoru“.

Dodaje da obećanja lokalne vlasti u Sarajevu da će riješiti problem najmanje 10.000 pasa sa sarajevskih ulica, a pri tome nema mjesta u skloništima za pse, je predizborno obećanje.

– Ponovo pozivam građane BiH da zajedno uradimo da ne bude napada pasa-lutalica, da nema širenja zaraza, da nam ujutro travnjaci budu čisti i da budu mjesta gdje će se igrati djeca, da zajedno usvojimo evropski zakon koji nam to garantuje. Uradimo zajedno da promijenjeni Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja bude prvi zakon u parlamentu BiH nakon izbora – navodi Zaimović-Uzunović, saopćeno je iz KO SDP ZDK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.