Aner Žuljević

Pozivam ambasadu SAD i EU da zaustave kriminal vezan za Komisiju za vrijednosne papire FBiH

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda uputio je javni poziv Američkoj ambasadi i EU delegaciji da omoguće transparentan, stručan i zakonit izbor Komisije za vrijednosne papire, jer je očigledno da se po ovom pitanju dešava politička korupcija.

„Jasno je, a pri tome i jadno da se dopušta netransparentnost i “nezakonitost” poteza na tako ozbiljnim stvarima. Još jednom javno pozivam Marinka Čavaru da nam dostavi kompletnu konkursnu dokumentaciju kako bi dokazao da ništa ne krije i da je ispoštovan zakon kod odabranih kandidata za Komisiju za vrijednosne papire.

Navedeno tražim, isključivo kako bi se uvjerili da ne kršimo zakon, iako je više nego jasno da sakrivanje dokumenata potvrđuje politiziranost/nezakonitost izbora.

Nažalost, puno dokaza koje sam dobio ukazuju da se radi o politički kontaminiranom konkursu, a činjenica da se izvještaj komisije krije mjesec dana, ide u prilog tome.

Pozivam američkog ambasadora Nelsona da osigura transparentnost i zakonitost procesa izbora komisije, kao potvrdu vlastitog kredibiliteta u najavi borbe protiv politčke korupcije.

Također, od predstavnika EU komisije očekujem da umjesto javnog pritiska na delegate koji samo štite zakonitost postupka, pomognu da se sva relevantna dokumentacija Marinka Čavare dostavi prije samog izglasavanja i zajednički uvjerimo kako Odluka o političkom imenovanju/ otimanju Komisije nije ono što treba privredi i finansijskim tržištima.

Iskustvo saziva prethodne Komisije, u kojoj su članovi iste fizički napadani, a neki i tuženi,  pokazuje koliki je važno biti odgovoran u izboru novog saziva“, naveo je Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.