Hadžić

Pozivam aerodrome i institucije u BiH da olakšaju prihvat letjelica koje dolaze iz inostranstva na ispomoć

Pozivam aerodrome i institucije u Bosni i Hercegovini da olakšaju prihvat letjelica koje dolaze iz inostranstva na ispomoć i da daju maksimalni doprinos u okvirima svojih nadležnosti kako bi se letovi prema ugroženim područjima nesmetano odvijali“, rekao je tom prilikom ministar Hadžić

Slika

Državni  komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine, na današnjoj 6. sjednici kojom je predsjedavao ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, urgirao je na sve institucije civilnog zrakoplovstva u BiH da se u punom kapacitetu uključe u pomoć ugroženim područjima i doprinesu sanaciji nastale štete u skladu s svojim mogućnostima.

„Pozivam aerodrome i institucije u Bosni i Hercegovini da olakšaju prihvat letjelica koje dolaze  iz inostranstva na ispomoć i da daju maksimalni doprinos u okvirima svojih nadležnosti kako bi se letovi prema ugroženim područjima nesmetano odvijali“, rekao je tom prilikom ministar Hadžić.

Prema predviđenom dnevnom redu na današnjoj sjednici su trebale biti razmatrane finalne pripreme za održavanje taktičko-pokazne vježbe „Simulacija otmice zrakoplova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo“.  S obzirom na trenutnu sitaciju u Bosni i Hercegovini u vezi s elementarnim nepogodama Komitet je odlučio da se navedene aktivnosti odgode do daljnjeg.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.