Građani taoci sistemskog haosa koalicije SDA i HDZ

Poziv vladajućoj koaliciji u HNK za ispunjavanje predizbornih obećanja

Nažalost, posljednjih mjeseci svjedočimo vjerovatno najgoroj parlamentarnoj većini u političkoj istoriji ovog kantona.

Sistemske i životne teme  se, u lažnoj koaliciji , zbog nemogućnosti dogovora mjesecima skidaju sa dnevnog reda Vlade, a sve je na kraju kulminiralo potpunim raspadom u odnosima SDA- HDZ –SBB neusvajanjem ni dnevnog reda na posljednjoj Skupštini HNK.

Vlada HNK, mjesecima, pokušava raznoraznim pričama o stabilizaciji javnih finansija sakriti katastrofalne rezultate vlastitog nerada iako je svjesna činjenice kako za povoljno stanje u budžetu nema ama baš nikakvih vlastitih zasluga jer je sve rezultat prethodne vlade i direktne implementacije Zakona o vodama.

Nažalost, prelijevanju krize iz Vlade HNK u Skupštinu HNK nije kraj, jer je očigledno kako sukob partnera oko imenovanja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK (ZZO HNK) prijeti da ugrozi kakvu takvu stabilnost zdravstvenog sistema, a samim tim direktno ugrozi i zdravlje naših građana.

Najava kako godinu dana nakon uspostave koalicije građani moraju čekati i biti taoci potpisivanja nekih međustranačkih aneksa oko političkih imenovanja pokazuje vrhunac sistemskog haosa u koji su nas doveli SDA i HDZ.

Međutim, činjenica kako je Premijer HNK na turističkom putu u Kini, a ministar MUP-a u posljednjem opremanju policije “pazario” novi luksuzni službeni auto pokazuje da koalicija odlično funkcioniše kad treba trošiti javni novac iz budžeta  na privilegije zvaničnika, a građanima po ko zna koji put šalju poruku da za svoje probleme riješenje traže sami.

Sad je i pticama na grani jasno da imamo lažnu EU koaliciju sa prevarantskom reformskom agendom koja je očigledno teške reforme i stezanje kaiša namjenila isključivo građanima našeg kantona, dok ce oni nastaviti krčmiti javni novac, ugnjetavati radničku klasu i prodati u bescijenje još i ono malo državnog vlasništva koje nisu stigli prodati u ranijim mandatima.

Na kraju,  obzirom da po zakonu ne postoji mogućnost vanrednih izbora, pozivamo vladajuću koaliciju da se uozbilji, osigura stabilnost sistema, te počne raditi na ispunjavanju predizbornih obećanja i rješavanju problema građana koji svakim danom sve više napuštaju ovu zemlju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.