KO SDP BiH Tuzla

Poziv radnicima i sindikatima na dijalog i zajednički trud na uspostavljanju pravne države

Radnici su opravdano ogorčeni i zato što još niko nije pred sudom odgovarao za privatizacijsku pljačku

Slika

Radnici su danas pred Vladom Tuzlanskog kantona ispoljili nezadovoljstvo zbog privatizacijskih pljački i uništenja firmi koje su nekada poslovale uspješno. Nažalost, neformalne grupe su opravdani revolt i radničku muku iskoristile za ispoljavanje anarhije, rušilačko ponašanje i kršenje javnog reda i mira.

Posebno žalimo zbog povreda koje su pretrpjeli demonstranti, policajci i novinari tokom dešavanja u Tuzli.

Radnici su opravdano ogorčeni i zato što još niko nije pred sudom odgovarao za privatizacijsku pljačku. Krajnje je vrijeme da organi pravosuđa postupe po velikom broju krivičnih prijava koje su protiv pljačkaša pravosuđu poslali premijeri i ministri SDP-a. Osim toga, premijeri Nikšić i Čaušević su, iako su problemi nastali mnogo prije njihovog mandata, u više navrata razgovarali sa sindikatima ovih firmi i pokušali pružiti pomoć. Npr. radnici znaju da su Konjuhu data sredstva za pokretanje proizvodnje, ali vlasnici ništa nisu htjeli učiniti.

Pozivamo radnike i sindikate na dijalog i zajednički trud na uspostavljanju pravne države, koja će putem sudske vlasti optužiti i osuditi privatizacijsku mafiju.                                                                           

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.