Pozdravljamo izglasavanje prijedloga SDP-a o ukidanju akciza na gorivo

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine pozdravlja današnju podršku SDP-ovom prijedlogu ukidanja akciza na gorivo od strane Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Podrška prijedlogu SDP-a o ukidanju akciza znači direktno smanjenje cijene goriva do 40 feninga po litru.

Stalni porast cijene energenata dramatično utiče na životni standard i zato je bitno da se udar na kvalitetu života građana amortizuje u mogućoj mjeri.

Napominjemo da je SDP upozoravao mjesecima ranije na potrebu za reakcijom. Mjesecima je bilo jasno da će doći do rasta cijena i inflacije. Istovremeno su entitetske vlasti uvjeravale građane da je život jeftiniji i da su cijene goriva niske. Uz to su neutemeljeno uvjeravali sve da do rasta cijena neće doći. Mi smo s druge strane blagovremeno tražili intervenisanje vlada na svim razinama osiguranjem robnih rezervi i rezervi naftnih derivata.

Pozivamo na što hitnije zakazivanje sjednice Doma naroda BiH, kako bi se ukidanje akciza izglasalo što prije. Izvjesno je da će ova odluka doprinijeti tome da i ne dođe do naglog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, koje su vezane za cijene goriva.

Jasno je da ovim ne rješavamo globalni problem, ali smo pokazali svima, između ostaloga i vlastima u BiH, da se može djelovati u pravcu olakšanja života našim ljudima.

Ovo je jedan od koraka koje SDP BiH inicira i poduzima u poboljšanju uslova života građana u Bosni i Hercegovini. Očekujemo da će konačno i vlasti i većina na državnoj i entitetskoj razini preuzeti odgovornost i poduzeti korake na zaštiti građana. Ukoliko se to ne desi, SDP će pokrenuti parlamentarne procese za izglasavanje novih mjera.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.