Nermin Nikšić

Pozdravljam stav Evropskog parlamenta u vezi s antikoruptivnim zakonima

Premijer je siguran da će set antikoruptivnih zakona biti usvojeni, te da će država ipak pobijediti u obračunu s organiziranim kriminalom i korupcijom

Slika

Pozdravljam stav Evropskog parlamenta u vezi s antikoruptivnim zakonima i žalosti me što su značaj i kvalitet ovih zakona prije prepoznali u evropskim institucijama nego što je to bio slučaj među pojedinim političkim opcijama koje su zaustavile njihovo usvajanje u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Ovo je za Federalnu novinsku agenciju FENA izjavio premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić.

– Ostajem opredijeljen potrebi usvajanja zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine i zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala i zadovoljstvo mi je što se u proces tehničkih konsultacija u vezi s inoviranjem prijedloga ovih zakona uključila i Delegacija Evropske unije u BiH. Taj proces je u toku i vjerujem da ćemo u vrlo brzom periodu okončati konsultacije i ponuditi prijedloge ovih zakona na razmatranje i usvajanje Parlamentu Federacije BiH – kazao je premijer Nikšić.

Federalni premijer je dodao da je "bez obzira na sva podmetanja i izmišljotine koje prate usvajanje ovih zakona", siguran da će oni "biti usvojeni, te da će država ipak pobijediti u obračunu s organiziranim kriminalom i korupcijom".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.