Ministar odbrane Zukan Helez

Pozdravljam odluku Vlade FBiH o ujednačavanju visine penzija vojnim osiguranicima

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, pozdravio je nedavno izjednačavanje visine penzija vojnim osiguranicima koji ostvaruju prava kod Fonda PIO/MIO Federacije BiH.

„Nakon mojih višegodišnjih napora i inicijativa da se ujednače visine penzija vojnim osiguranicima koji ostvaruju prava kod Fonda PIO/MIO Federacije BiH, napokon dobre vijesti za sva profesionalna vojna lica MO BiH i OS BiH.

Vlada Federacije BiH je utvrdila Prijedlog zakona o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH i uputila ga na razmatranje i donošenje Parlamentu Federacije BiH po hitnom postupku.

Koristim priliku da se zahvalim premijeru Federacije BiH gospodinu Nerminu Nikšiću, federalnom ministru rada i socijalne politike gospodinu Adnanu Deliću, kao i drugim ministrima u Vladi Federacije BiH i drugim tijelima Federacije BiH na aktivnom učešću u procesu usvajanja predmetnog Prijedloga zakona.

Nadam se da će Parlament Federacije BiH usvojiti navedeni Prijedlog zakona Vlade Federacije BiH i time osigurati ujednačavanje visine penzije vojnim osiguranicima koji ostvaruju prava kod Fonda PIO/MIO Federacije BiH“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.