Nikšić:

Površinski kop rudnika "Šikulje" što prije dovesti u fukncionalno stanje

Kazao je da su usaglasili buduće aktivnosti i da im je želja da u najkraćem roku iscrpe svu postojeću vodu s Površinskog kopa “Šikulje“, kako bi mogao funkcionirati i nastaviti s proizvodnjom

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i generalni direktor JP Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica posjetili su Površinski kop Rudnika "Šikulje“ u Lukavcu.

Povod posjete je bio da se zajedno s menadžmentom i Sindikatom Rudnika "Kreka“ pronađe zajedničko rješenje o saniranju šteta nastalih na Površinskom kopu uslijed nedavne prirodne katastrofe.

– Razgovarali smo o tome kako da pronađemo odgovarajuće rješenje za Površinski kop "Šikulje“, kako bi ga što prije doveli u funkcionalno stanje. S menadžmentom i sindikatom smo razmijenili neka iskustva i saznanja. Dogovorili smo da povećamo kapacitet pumpi koje trenutno crpe vodu – izjavio je premijer Nikšić.

Kazao je da su usaglasili buduće aktivnosti i da im je želja da u najkraćem roku iscrpe svu postojeću vodu s Površinskog kopa "Šikulje“, kako bi mogao funkcionirati i nastaviti s proizvodnjom.

– Drago nam je da smo vidjeli jedinstvo sindikata i njihovu spremnost na solidarnost i saradnju, a s druge strane Elektroprivreda BiH koja vodi računa o zakonu i privrednom društvu i Vlada Federacije koja će biti u punom kapacitetu na raspolaganju – istaknuo je Nikšić.

On je naglasio da su spremni zajedno finansirati nabavku pumpi koje će se osigurati u što kraćem roku, te da su sa rudarima u stalnoj komunikaciji, kao i da su pokazali korektnu suradnju, samim tim što ih rudari podržavaju.

Ovom prilikom je generalni direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica kazao da je napravljen plan sanacije sa procjenom štete, te da će konačne štete sanirati nakon što dođu do mašina koje su ostale zatrpane u rudniku.

– Kolika god šteta da bude, mi radimo i radit ćemo na tome da ovaj kop dovedemo što prije u funkcionalno stanje. Sada smo zajedno s Vladom Federacije imali pregovore za nabavku pumpi za ispumpavanje vode u većim kapacitetima, te se nadam da ćemo u naredna dva mjeseca imati ovaj rudnik operativan i nastaviti sa proizvodnjom – podvukao je Grabovica.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.