Povodom Osmog marta: Stvaranje socijalne države

U povodu Međunarodnog dana žena 8. Marta predstavnice Foruma žena GO SDP BiH Mostar učestvovale su na panel diskusiji na temu Prekarijat koja je održana sinoć u Sali Centra za kulturu u Mostaru. Panel diskusiji je organizirala Inicijativa građanki/na Mostar koja tradicionalno okuplja žene iz različitih političkih stranaka.

U ime Foruma žena Gradske organizacije SDP BiH Mostar na panelu je govorila Edita Hadžajlić koja se posebno osvrnula na prekarijat u Bosni i Hercegovini. U svom izlaganju posebno je govorila o radnicima i radnicama propali preduzeća uništenih u privatizaciji koji danas spadaju u kategoriju najugroženijih građana. Nakon diskusije koja je uslijedila usvojeni su zaključci koji svakao u budućnosti trebaju dovesti do smanjenja prekarijata i stvaranje socijalne države u kojoj će radnik/radnica imati sigurnost za sebe i svoju porodicu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.