OO SDP BiH Kakanj

Povodom Dana pobjede nad fašizmom uređeno Partizansko groblje u Kraljevoj Sutjesci

OO SDP Kakanj, UG „Alternative“ Kakanj i Udruženja antifašista i boraca NOAR-a 1941-1945. općine Kakanj, organizirali su akciju uređenja spomen obilježja „Partizansko groblje“ u Kraljevoj Sutjesci i na taj način obilježili 09.maj – Dan pobjede nad fašizmom.

Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označava prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope. Ovo je dan kada su principi slobode, demokratije i ljudskog dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija.

Koordinatori akcije Maksuma Topalović, Dino Mimić i Jasmin Braco Višo, kojima je ovo druga akcija uređenja ovog spomen obilježja u 2016., najavljuju nastavak akcije do konačnog uređenja. U obje akcije sudjelovalo je oko 80 osoba koje su dale svoj doprinos vraćanju starog sjaja jednog od najljepših spomen obilježja u općini Kakanj, koji je na žalost preko dvadeset godina vrlo rijetko i površno održavan.

Danas je i Predsjednik OO SDP BiH Kakanj, drug Irfan Imamović položio cvijeće na spomeniku.  U partizansko groblje u Kraljevoj Sutjesci   preneseni  su posmrtni ostaci 22 partizanska borca NOR-a koji su poginuli 1944. i 1945. godine po okolnim brdima iznad Kraljeve Sutjeske (Poljani, Lučići,Bištrani i Slapnica).

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.