KO SDP BiH Sarajevo

Povodom 9. maja položeno cvijeće na spomen obilježje Vječna vatra

Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, delegacija KO SDP BIH Sarajevo je položila cvijeće na spomen obilježiju Vječna vatra.

Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označava prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope. Ovo je dan kada su principi slobode, demokratije i ljudskog dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija.

Delegaciju Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo činili su: Potpredsjednica  SDP BiH Segmedina Srna – Bajramović, Predsjednik KO SDP BiH Sarajevo Igor Kamočaji, Potpredsjednik KO SDP BiH Sarajevo Nedžad Fazlija, Sekretar KO SDP BiH Sarajevo Predrag Puharić, Pretsjednica FOŽ KO SDP BiH Sarajevo Fatima Skok Hadžović, Potpredsjednica FOŽ KO SDP BiH Sarajevo Elvira Hrvačić, Sekretar FOM KO SDP BiH Sarajevo Sanjin Ćutahija kao i mnoge druge članice i članovi.