KO SDP BiH USK

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i dana Logoraša BiH

Povodom obilježavanja 9. maja, datuma od velikog istorijskog značaja, građanima Bosne i Hercegovine i Unsko-sanskog kantona, Kantonalna organizacija SDP BiH USK upućuje najiskrenije čestitke.

Od 1945.godine, kada je na taj dan Njemačka potpisala bezuvjetnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu, u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi, 9. maj obilježava se kao Dan pobjede nad fašizmom i jedan je od najznačajnijih praznika u europskom kalendaru.
Pet godina kasnije, 09. maja 1950. godine Schumanovom deklaracijom započelo je i kreiranje današnje Europske Unije pa se stoga ovaj dan obilježava i kao Dan Europe.

Devetog maja, na Dan zlatnih ljiljana dužnu počast odajemo i svim braniteljima Unsko-sanskog kantona, koji su godinama poslije, braneći tokom agresije na BiH (1992. -1995.) ideju antifašizma svoje živote utkali u temelje slobodne Bosne i Hercegovine.

Svoj dan, devetog maja obilježavaju i Logoraši Bosne i Hercegovine.

Očuvanje antifašističkih vrijednosti, kao temeljnih vrijednosti svakog pa i našeg društva, očuvanje mira postignutog prije sedamdeset godina, sjećanje na žrtvu koju su podnijeli nosioci najvećih ratnih priznanja i logoraši iz prošlog rata boreći se za demokratsku i evropski orijentiranu Bosnu i Hercegovinu, i naša je dužnost.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.