OO SDP BiH Jablanica

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima općine Jablanica i BiH, kao i bh. građanima koji žive i rade u dijaspori OO SDP BiH Jablanica upućuje iskrene čestitke.

Za državnost Bosne i Hercegovine na principima ZAVNOBIH-a i našu budućnost, borili su se prije više od sedam desetljeća bosansko-hercegovački antifašisti i patrioti, a državnost smo svi zajedno branili u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Uprkos stalnim pokušajima osporavanja i ugrožavanja državnosti Bosne i Herecegovine, hiljadugodišnje postojanje i kontinuitet naše domovine neće i ne može ugroziti niko, jer se iskreni i patriotski opredijeljeni Bosanci i Hercegovci nikada neće umoriti od Bosne i Hercegovine i zalaganja za njenu euro-atlantsku budućnost.

Za državnost BiH, kao i istinu o antifašistima i patriotima i njihovoj borbi trebamo se boriti i mi danas – da bismo osigurali njihovo mjesto koje zaslužuju u historiji, ali i svoje mjesto u sretnijoj budućnosti.

Dragi sugrađani, Bosanci i Hercegovci, sretan vam 25. Novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.