Povjereništvo KO SDP HNK: Kantonalni odbor nije raspušten, nego predsjednik i predsjedništvo

Bez obzira što neki navijački mediji pod kontrolom SDA ne čitaju odluku, nego sve tumače kako odgovara njihovim sponzorima, dužni smo ih zbog članova SDP BiH obavijestiti da Kantonalni odbor nije raspušten nego isključivo predsjednik i predsjedništvo.

Iako je GO na prethodnoj sjednici ovlastio Predsjedništvo SDP BiH da donosi predmetne odluke, sve je urađeno i u skladu sa članom 87 statuta koji jasno propisuje da predsjedništvo između dva GO može donositi odluke u interesu SDP BiH, i iste naknadno potvrditi na prvoj narednoj sjednici GO.

S obzirom da je zbog neaktivnosti kantonalne organizacije došlo u pitanje ispunjavanje tehničkih preduslova za organizovanje predsjedničkih izbora i priprema za kongres koji su po odlukama centralnih organa SDP BiH predviđeni da se okončaju 8 maja, predsjedništvo SDP BiH je bilo dužno donijeti navedenu odluku.

Povjereništvo KO SDP HNK


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu