Povezati gradove i općine u interesu građana

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prisustvovao je sastanku gradonačelnika i načelnika gradova i općina koji je danas održan u Kalesiji. Pored gradonačelnika Tuzle, sastanku su prisustvovali, domaćin sastanka, načelnik Kalesije Sead Džafić, gradonačenik Zvornika Zoran Stevanović, načelnici Živinica i Osmaka Samir Kamenjaković i Ljubo Petrović, te savjetnik načelnika Sapne Ismet Omerović. Tema današnjeg sastanka bila je međuopćinska saradnja i pomoć, rješavanje zajedničkih problema i učešće u projektima usmjerenim ka višim nivoima vlasti.

“Ja sam rado prihvatio poziv mog kolege Džafića da budem danas ovdje. Moraju se gradovi i općine vezati u interesu građana u BiH. Mi imamo potpuno normalizirane odnose u realnom sektoru, normalne odnose u privredi, tu ne postoje granice i ne treba da ih bude, jedno je tržište rada Europe, a da ne bude u BiH. Došlo je do jedne potpune normalizacije saradnje i skidanja ograda u glavama pojedinih u sportu, kulturi i drugim granama. Smatram da je naša dužnost da se povezujemo, a radi boljeg života građana koji su nas birali na direktnim izborima i obradovao me je poziv da budem danas u Kalesiji. Trebamo se vezati, kao što kažu moje kolege da idemo u zajedničkom interesu prema većim organima i međunarodnim institucijama. Ako napreduje BiH ka pristupu u Europsku uniju, biće dosta IPA fondova, a mi moramo imati uvježbane timove, koji će nam raditi projekte da dobijemo novac i pomognemo našim općinama i gradovima. Mi načelnici i gradonačelnici se najbolje razumijemo, jer imamo iste ili slične probleme i dobro je da se sastajemo”, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.