Povezati gradove i općine u interesu građana

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prisustvovao je sastanku gradonačelnika i načelnika gradova i općina koji je danas održan u Kalesiji. Pored gradonačelnika Tuzle, sastanku su prisustvovali, domaćin sastanka, načelnik Kalesije Sead Džafić, gradonačenik Zvornika Zoran Stevanović, načelnici Živinica i Osmaka Samir Kamenjaković i Ljubo Petrović, te savjetnik načelnika Sapne Ismet Omerović. Tema današnjeg sastanka bila je međuopćinska saradnja i pomoć, rješavanje zajedničkih problema i učešće u projektima usmjerenim ka višim nivoima vlasti.

“Ja sam rado prihvatio poziv mog kolege Džafića da budem danas ovdje. Moraju se gradovi i općine vezati u interesu građana u BiH. Mi imamo potpuno normalizirane odnose u realnom sektoru, normalne odnose u privredi, tu ne postoje granice i ne treba da ih bude, jedno je tržište rada Europe, a da ne bude u BiH. Došlo je do jedne potpune normalizacije saradnje i skidanja ograda u glavama pojedinih u sportu, kulturi i drugim granama. Smatram da je naša dužnost da se povezujemo, a radi boljeg života građana koji su nas birali na direktnim izborima i obradovao me je poziv da budem danas u Kalesiji. Trebamo se vezati, kao što kažu moje kolege da idemo u zajedničkom interesu prema većim organima i međunarodnim institucijama. Ako napreduje BiH ka pristupu u Europsku uniju, biće dosta IPA fondova, a mi moramo imati uvježbane timove, koji će nam raditi projekte da dobijemo novac i pomognemo našim općinama i gradovima. Mi načelnici i gradonačelnici se najbolje razumijemo, jer imamo iste ili slične probleme i dobro je da se sastajemo”, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.