Penzioneri podržali Vladu FBiH

Povećanjem penzija Vlada ispoštovala dogovoreno

Dogovor Vlade FBiH i Saveza udruženja penzionera ispoštovan drugim povećanjem penzija od 5% za vrijeme mandata sadašnje Vlade.

Slika

Vlada Federacije BiH je donijela odluku o povećanju penzija pet posto, s obzirom na to da smo se tako dogovorili i potpisali sporazum još ranije. Vlada Federacije BiH je ispoštovala ono što je obećala, kazao je Agenciji Fena predsjednik Saveza udruženja penzionera u FBiH Omer Omerefendić. 

Iako povećanje penzija od pet posto nije dovoljno, s obzirom na troškove života, mi smo zadovoljni, kaže Omerefendić. 

– Jer, ako pođemo od situacije da nam i za povećanje od pet posto treba 90 miliona KM, a polazeći od situacije u kojoj se nalazi budžet FBiH kao i situacije da je broj zaposlenih gotovo izjednačen s brojem penzionera, sredstava doprinosa ne mogu u sadašnjoj situaciji obezbjediti objektivno veće povećanje – kazao je on. 

Naglasio je da Savez udruženja penzionera u FBiH "očekuje da će u ovoj godini doći do novog zapošljavanja, odnosno do nekih novih akcija zapošljavanja, tako da bi se ta sredstava presabrala i upotrijebila za eventualno novo povećanje penzija". 

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela odluku o povećanju januarskih penzija za pet posto čime se u potpunosti realizira Sporazum koji je Vlada FBiH postigla sa Savezom udruženja penzionera u septembru 2013. godine. 

Ovo je drugo petpostotno povećanje penzija u mandatu sadašnje Vlade FBiH. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.