Omerefendić

Povećanje penzija za pet posto nije predizborna kampanja

Premijer je istakao je da zakone nije ponudio SDP, ali da je ponosan što je za te zakone glasao SDP

Slika

 Povećanje penzija za pet posto nije predizborna kampanja – rekao je predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Omer Omerefendić na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu povodom početka isplate penzija uvećanih za pet posto.

Podsjetio je da su se aktivnosti u vezi s povećanjem penzija vodili proteklih 12 mjeseci, a da je sporazum o povećanju penzija za pet posto od januara 2014. potpisan još prije nekoliko mjeseci.

– U Federaciji BiH ima 200.000 gladnih penzionera, a 80 posto živi u ekstremnom siromaštvu. Ovo što su Vlada FBiH i federalni premijer Nermin Nikšić učinili je pomoć da se ta situacija koliko je moguće ublaži – kazao je Omerefendić.

Ovom prilikom prenio je poruku penzionera Federacije BiH govoreći da oni traže javno očitovanje parlamentaraca zašto po treći put ne žele usvojiti zakon o prekršajima, kojim se pooštravaju mjere za one koje drže radnike na nelegalan način.

– Tražimo da parlamentarci javno kažu da li podržavaju rad nacrno. Penzioneri su došlo do toga da znaju, umiju i hoće da brane svoje dostojanstvo – poručio je predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Omer Omerefendić.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, komentirajući pitanje novinara da li je povećanje penzija predizborna kampanja, konstatovao je da to pitanje ponižava penzionere.

– Ne pada mi na pamet da svog oca ili bilo koga drugog mogu kupit s tim što ću mu povećati penziju – kazao je Nikšić.

U tom smislu, istakao je da zakone nije ponudio SDP, ali da je ponosan što je za te zakone glasao SDP.

– To su zakoni Vlade Federacije, koji je jednoglasno usvojila Vlada Federacije BiH – rekao je federalni premijer Nermin Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.