Povećane naknade za doktore medicine koji utvrđuju vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvenih ustanova na području KS

Doktori medicine koji utvrđuju vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvenih ustanova na području Kantona Sarajevo imat će pravo na naknadu u neto iznosu od 45 KM po jednom izvršenom pregledu umrle osobe, što je povećanje za navedenu uslugu od 50%.

Aneks ugovora o finansiranju usluga utvrđivanja vremena i uzroka smrti osoba umrlih izvan zdravstvenih ustanova na području KS potpisali su danas ministar zdravstva KS Enis Hasanović, v.d. direktora JU Dom zdravlja KS Milan Mioković i direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Jasna Husejinbegović-Musić.

Kako je istaknuto ovom prilikom, troškove naknade po jednom izvršenom pregledu umrle osobe, te pripadajućih doprinosa i poreza snosi Ministarstvo zdravstva KS, a sredstva su obezbjeđena u Budžetu KS za 2024. godinu.

Ministarstvo zdravstva KS na godišnjem nivou vrši ugovaranje finansiranja usluga utvrđivanja vremena i uzroka smrti osoba umrlih izvan zdravstvenih ustanova na području KS, koju pružaju Javna ustanova Dom zdravlja KS i Javna ustanova Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS.

Doktori medicine koji utvrđuju vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvenih ustanova na području KS do sada su imali pravo na naknadu u neto iznosu za isplatu od 30 KM po jednom izvršenom pregledu umrle osobe.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.