Lipovača:

Potvrđeno mi je da je Vlada F BiH osigurala 200 000 za boračku zgradu Bihaću

Ovo obećanje dao je premijeru Lipovači Zukan Helez, federalni ministar za boračka pitanja kad je delegiran projekt boračke zgrade, u novembru prošle godine

Slika

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača kazao je danas da mu je potvrđeno da će Vlada Federacije BiH prebaciti sredstva u iznosu od 200 000 konvertibilnih maraka namijenjenih za završetak izgradnje stambene zgrade za pripadnike boračkih populacija u bihaćkom naselju Ozimice.

Ovo obećanje dao je premijeru Lipovači Zukan Helez, federalni ministar za boračka pitanja kad je delegiran projekt boračke zgrade, u novembru prošle godine.

– Dobio sam informaciju da su sredstva za završetak ove zgrade osigurana i da će 200 000 KM uskoro biti operativna, kazao je dr. Lipovača.

Fond za pomoć nastradalim područjima

Sutra (četvrtak, 4.9.2014.), u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s početkom u 10.00 sati, biti održan zajednički sastanak Upravnog odbora i Savjeta Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH sa predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog zavoda za geologiju, Agencije za vodno područje rijeke Save te načelnicima nekoliko općina. Član Savjeta Federalnog fonda je i premijer USK Hamdija Lipovača .
Sastanku će prisustvovati i delegacija UNDP-a u BiH koju će predvoditi rezidentni predstavnik u BiH Yuri Afanasiev.

Ministrica Đurić sutra u posjeti kantonalnoj ministrici Kurbegović

Sutra, 4. septembra u 09:00 sati u sali za sastanke Vlade Unsko-sanskog kantona, u organizaciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, bit će održan sastanak kojem će prisustvovati i ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Branka Đurić.

Na sastanku će biti riječi o projektima koje provode ova dva ministarstva sa svrhom unapređenja stanja u sektoru okoliša. Radi se o projektima Ekoremedijacija u cilju zaštite okoliša i razvoja Unsko-sanskog kantona, Preliminarni energetski pregled i pilot projekti utopljavanja objekata na području Unsko-sanskog kantona, procesu upravljanja otpadom na području regije Bihać, te drugim zajedničkim aktivnostima, kaže resorna ministrica Sinha Kurbegović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.