Besima Borić za N1

Potrebno je sačuvati integritet izbora i spriječiti izborne prevare

Besima Borić, članica Predsjedništva SDP-a, za N1 je govorila o pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, kazavši da postoji zabluda o postojanju nekog stava međunarodne zajednicu koji će se prenijeti u BiH.

“Mi smo u tako teškoj zabludi da je to nevjerovatno. Nema stava Evropske unije. Tamo imate pojedince koji zastupaju ili interese svojih vlada, a ponekad i neke svoje personalne interese, ko zna iz kojih razloga. Potpuno je sve otvoreno i sve je dovedeno u pitanje. Mislim da je to jedna strašna priča koja bi nama u BiH morala biti dobar znak da mi moramo da se vratimo sebi, da moramo da vodimo dijalog, prije svega, između sebe i da probamo doći do nekih rješenja koja će obezbjediti funkcioniranje naših institucija i ove države”, kazala je.

Govoreći o povlačenju SDP-a iz pregovora o ustavnoj reformi, Borić je kazala da je postalo besmisleno razgovarati o bilo čemu ako je u toku totalna blokada institucija.

“I ako niste obezbijedili da institucije funkcioniraju, unutar kojih treba obezbijediti dijalog, razmjena različitih stavova političkih stranaka i vlasti i opozicije. I ako sve to skupa ne radite, onda o čemu treba da pregovaramo?”, pita se Borić.

Potrebno spriječiti izborne prevare

Ističe da je SDP spreman da razgovara “kada se otkoči zaleđenost”.

“Mi smo potpuno spremni vratiti se u pregovore, naravno”, dodala je.

Govoreći o općim izborima koji se trebaju održati iduće godine, Borić smatra da se trebaju održati, ali da je potrebno sačuvati integritet izbora i spriječiti izborne prevare.

“Sigurna sam da bi to donijelo velike promjene. Naš stav je da izbora treba biti. Imamo Izborni zakon BiH i ne vidimo nikakav razlog da se izbori ne održe, ukoliko se ne dogovode neke strašne opstrukcije, ne znam na šta bi to moglo da liči i teško mi je zamisliti”, kazala je Borić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.