Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić

Potrebna veća popularizacija astronomije, među građanima, naročito u istraživanju i posmatranju nebeskih pojava

U Gradskoj upravi Tuzle, jučer je gradonačelnik, dr.sc. Zijad Lugavić održao sastanak s predstavnicima UG Astronomsko društvo Polaris, koje aktivno djeluje na području Tuzle od 2016. godine. Društvo se bavi popularizacijom i širenjem znanja iz astronomije, razvijanjem tehničkih i naučnih aspekata astronomije, proučavanjem astronomskih tijela i pojava, te doprinosom nauci kroz istraživanja na području astronomije i srodnih prirodnih nauka.

Na sastanku su predstavnici Astronomskog društva Polaris prezentovali gradonačelniku Lugaviću rad Udruženja te projekt “Tuzlanska opservatorija”. Ovaj vrijedan objekat za edukaciju i naučna istraživanja je projekt koji ima za cilj izgradnju prve astronomske opservatorije na ovim prostorima. Na sastanku, gradonačelniku Lugaviću je uručena astro fotografija Andromede, koja je samo jedna od snimljenih teleskopom Udruženja.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je podršku radu Udruženja te naglasio važnost popularizacije astronomije, među građanima, naročito u istraživanju i posmatranju nebeskih pojava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.