Nastavak dobre i pozitivne saradnje SDP BiH i SPD Njemačke

Potpredsjednica JUSOS-a Delara Burkhardt u posjeti SDP BiH

U posjeti SDP BiH boravila je Delara Burkhardt potpredsjednica JUSOS-a, organizacije mladih SPD-a Njemačke koja broji preko 70.000 članova. Domaćini su bili Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH i Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH. Sastanku su prisustvovali predstavnici Foruma lijeve inicijative i Friedrich Ebert Stiftunga, koji su organizovali posjetu Delara Burkhardt Sarajevu.

Na sastanku su razmijenjene informacije i iskustva ove dvije partije i omladinske organizacije sa proteklih izbora i iz proteklog perioda općenito. SPD nakon lošijih izbornih rezultata na krilima novog predsjednika Martina Schulza, uspijeva privući nove glasače, a naročito mlade ljude. Izbori u Njemačkoj zakazani su za septembar, planirana je posebna kampanja za mlade, a na sastanku se razmatrala i mogućnost pomoći u angažmanu i motivaciji njemačkih glasača bosanskog porijekla.

Ovo je nastavak dobre i pozitivne saradnje koju ove dvije sestrinske partije imaju. Obje partije, SDP i SPD su članice Partije evropskih socijalista, a delegacija naše partije nedavno je bila i na kongresu SPD-a. Naše omladinske organizacije FOM i JUSOS su obje članice IUSY-a i YES-a, te imaju intenzivnu saradnju na brojnim projektima. Na sastanku je izražena nada da će se otvoriti i intenzivnija bilateralna saradnja između dvije omladinske socijaldemokratske organizacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.